Johtava langattomien yksityisten yhteyksien tarjoaja Ukkoverkot uudistaa brändinsä – Edzcom tähtää voimakkaaseen kansainvälistymiseen

Yksityisiä langattomia verkkoyhteyksiä (private LTE) tarjoava Ukkoverkot on Pohjoismaiden markkinajohtaja ja tähtää entistä voimakkaammin kansainvälisille markkinoille. Osana kansainvälistymisstrategiaansa Ukkoverkot uudistaa brändinsä ja toimii tästä eteenpäin nimellä Edzcom.

Edzcom auttaa muun muassa teollisuuden, kaivostoiminnan, logistiikan, öljy- ja kaasualan sekä energia-alan edelläkävijöitä hyödyntämään digitalisaation mahdollisuuksia tarjoamalla operaattoritason tehokkaita langattomia yhteyksiä toiminnanohjausjärjestelmiin, automaatioon, robotiikkaan ja reaaliaikaiseen monitorointiin. Edzcomin operaattoritasoiset, yksityiset langattomat verkot toimivat omilla taajuusalueillaan, mikä tekee niistä erityisen luotettavia, suorituskykyisiä ja turvallisia teollisuuden liiketoimintakriittisiin tarpeisiin missä vain päin maailmaa.

”Sijainnista riippumatta teollisilla toimijoilla on kasvavat paineet hyödyntää digitalisaation tarjoamia mahdollisuuksia kilpailukyvyn ylläpitämiseksi. Erikoistuneena toimijana olemme teknologisesti kilpailijoitamme useamman vuoden edellä ja meidän avullamme myös asiakkaamme voivat olla edellä omiaan. Meillä on juuri nyt erinomainen tilaisuus lähteä tarkoin askelin laajentamaan toimintaamme uusille alueille. Kansainvälisempi brändi helpottaa ulkomaisille markkinoille pääsyä”, sanoo Edzcomin hallituksen puheenjohtaja Mikko Uusitalo.

Gartnerin viime keväänä julkaiseman analyysin mukaan yksityiset verkot ovat nouseva ilmiö ja Ukkoverkot (nyk. Edzcom) on siinä nostettu maailmanlaajuiselle ”Vendors to Watch” -listalle. Myös Edzcomin yhteistyökumppani Nokia kertoi tiedotteessaan marraskuussa yksityisten langattomien verkkojen voimistuvasta kysynnästä teollisuudessa sekä tähän liittyvän palveluvalikoimansa laajentamisesta.

Edzcomilla on tällä hetkellä 26 toiminnassa olevaa LTE-verkkoa, ja se on Pohjoismaiden markkinajohtaja. Yhtiön tavoitteena on vahvistaa ja laajentaa edelleen kotimaan asiakkuuksia ja palveluita sekä laajentua valikoiduille ulkomaisille markkinoille. Edzcomilla on tällä hetkellä Suomen lisäksi Ruotsissa ja Alankomaissa omat taajuusalueet, ja tähtäimessä on hyödyntää myös Englannin ja Ranskan viestintäviranomaisten yksityiseen käyttöön vapauttamia taajuusalueita.

Kansainvälistymisen lisäksi uusi brändi heijastaa myös Edzcomin ratkaisujen käyttökohteita ja sen teknologian tarjoamaa suorituskykyä.

”Teollisuutta on merkittävästi tehostettu digitaalisilla pilvipohjaisilla ratkaisuilla. Liiketoimintakriittisissä, reaaliaikaisissa käyttökohteissa datan prosessointi on kuitenkin tehtävä lähellä sen keräyspistettä, niin sanottua reunalaskentaa (edge computing) hyödyntäen. Päästäksemme tarvittavaan suorituskykyyn, nopeuteen ja vikasietoisuuteen, tarjoamme laadukkaita ja tehokkaita, operaattoritason langattomia verkkoyhteyksiä, joita kutsutaan termillä edge networks. Tämä on myös innoittanut uutta brändiämme”, Uusitalo kertoo.

Lisätietoja:

Mikko Uusitalo, Hallituksen pj., Edzcom
p. 040 455 0480
mikko.uusitalo@edzcom.com

Edzcom

Edzcom on suomalainen, teollisuuden langattomiin yhteyksiin ja ratkaisuihin erikoistunut toimija, joka on alallaan Pohjoismaiden markkinajohtaja. Edzcomilla on tällä hetkellä Suomen lisäksi Ruotsissa ja Alankomaissa omat taajuusalueet ja se työllistää 17 alan huippuammattilaista.